חדלות פירעון ושיקום כלכלי
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי התשע"ח -2018 נחקק ונכנס לתוקף בחודש 09/2019 ומחליף את פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980 וחלקים מסוימים בהתאם להוראות פקודת החברות [נוסח חדש], תשמ"ג-1983.
חוק זה מתייחס בתוכו להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי הן של יחיד והן של חברה ובכך עושה סדר של שניהם ומאחדם אל תוך חוק אחד בנושא חדלות פירעון ובדגש על שיקום כלכלי.
לא פעם, ובמיוחד בתחילת תקופת הקורונה, נוצרות סיטואציות לא צפויות בחיים אשר הופכות את היוצרות וברגע אחד וממקום של יציבות כלכלית, אנשים נמצאים בחוסר וודאות ואינם יודעים כיצד יסיימו את החודש. מספיק שיהיה חודש אחד קשה בעבודה וברגע אחד, משפחות שלמות נכנסות לבור כלכלי. המצב מחמיר כאשר ההוצאות עולות על ההכנסות ובכך הבור גדל עד אשר אין אפשרות לעמוד בתשלומים מבלי להיכנס לחובות.
הדבר נכון גם לגבי תאגיד אשר ההוצאות השוטפות שלו עולות על ההכנסות ועל אף זאת, בכדי לעמוד בתשלומים, נאלץ התאגיד להתחייב לעוד עבודות חדשות אשר לא תמיד יכול לעמוד בהם בעקבות בעיות תזרים ובכך החובות גדלים.
מטרת החוק החדש בשונה מפקודת פשיטת הרגל הוא לא להעניש את מי שנקלע לחובות ולהשאירו בהליך נצחי בלי טיפה של אור בקצה המנהרה, בלי לראות את הסוף. בדיוק כפי שהיה עד כה. מטרתו היא לשקם את היחיד/התאגיד באופן שיוכל להתחיל מחדש בתוך תקופה מוקצבת מראש, עם וודאות, יעילות ועידוד להיכנס למעגל העבודה ולתרום לכלכלת המשק.
עם שינוי כיוון הרוח בכל הנוגע למעמד החייב בהליך, שונה שמו ל"יחיד". שמו של כונס הנכסים הרשמי שונה ל"ממונה".
הליך החדלות מונה מספר שלבים חשובים ומהותיים לתוצאותיו. לא מעט נוטים לחשוב שבכדי להיכנס להליך ולקבל הפטר, יש להגיש בקשה לקבלת צו לפתיחת הליכים ולהמתין עד הדיון וזהו. פשוט וקל.
טעות זו משליכה על תוצאות ההליך ובמרבית המקרים אף מובילה לביטול ההליך והלקוח לא מבין איך זה קרה. לכן בחירת עורך הדין לייצוג בהליך אשר מבין את הדקויות ואת הגורמים הנוספים הפועלים בהליך הוא בעל חשיבות עליונה.
המשרד מלווה את הלקוח מתחילת ההליך ועד סופו לרבות כל הפעולות הנדרשות עד קבלת התוצאה הטובה ביותר.